Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Ranka - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Ranka - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs mer
Välkommen till Brf Ranka (Porslinskvarteren 3 o 4)

Mäklarinformation angående pantsättningöverlåtelser  och andrahandsuthyrning samt kontaktuppgifter angående dessa handlingar ligger under fliken Bostaden

Allmän information

Porslinskvarteren byggs i centrala Gustavsberg, bland kulturhistorisk industriarkitektur och nära marinan.

Lägenheterna blir välplanerade, öppna och ljusa med goda förvaringsmöjligheter. Här bor du bekvämt med modern inredning, balkong eller uteplats och en trivsam, skyddad innergård.

Gustavsberg är en idyllisk hamn- och bruksstad. Här finns alla de fördelar som finns i en småstad med dess närhet till service, natur och hav, samtidigt som storstaden ligger på bekvämt avstånd.

Porslinskvarteren bygger vi i kärnan av bruksorten Gustavsberg. Här finns ett stolt porslinsarv som kvarteren knyter an till i både namn och utformning.

Att Porslinskvarteren flörtar med ortens porslins- och keramikhistoria framgår tydligt i husens fasadfärg och klinkersockel. Över sockeln blir husen klädda i en ljus puts som övergår till en rosa, porslinsliknande kulör mot toppen. 

Föreningen

Vi har 132 lägenheter i 9 trapphus samt ett garage där vi har 99 stycken bilplatser varav 4 stycken är laddplatser (snart 15 st), vi har även 5 platser för de som har handikapptillstånd. Hela garaget är även kameraövervakat för våra hyresgästers säkerhet.

Utöver dessa platser finns det 8 stycken MC/Moped platser.

Vi ansvarar även ihop med grannföreningen Brf Prunus för skötseln av Maja Snis Gata som går mellan våra föreningar, detta hanteras i en gemensamhetsförening (GA63). 

Det finns en Facebooksida för Brf Ranka där man kan bli medlem.

Den sköts inte av styrelsen men den används som ett enkelt sätt att få ut information fort till alla som är medlemmar.

Aktuellt

2020-02-19

Styrelsen ber nu medlemmarna om hjälp att kontakta politikerna i kommunfullmäktiga för att hindra ett beslut innan medborgarförslaget hanteras av fullmäktiga. Se bifogat dokument under "Medlemmar" och "Gula Porten", dokumentet heter "Gula Porten - Viktig information 20200219" Man måste vara inloggad för att komma åt informationen, länk.

2020-02-11

JM informerade nyligen att åtgärderna från 2-års besiktningen kommer att påbörjas efter sommaren. Detta pga överlastning hos JM. 

2020-02-01

Nu är alla filter utdelade samt även radonmätare till de lägenheter som vi saknade värden från för att klara kraven från kommunen. De gamla filterna som ni byter ut kastas i vanliga soporna. Vi kommer att hämta in alla radonmätare om ca 2 månader då de måste ligga och mäta minst den tiden.

2019-12-05

Vid yttre besiktningen idag hittades några problem som vi tillsammans kan åtgärda. Givare för utomhustemeraturen hänger ut från flera fönster och skadar väggen när de gungar i vinden, lägg dessa på fönsterblecket istället. Sedan kan vi hjälpas åt att vrida lövutkastarna som sitter längst ner på alla stuprör så de inte "kastar vatten" på fasaden. bilder på detta finns på föreningens facebooksida, länk

2019-11-22

Ny fraktion i miljörummet. Nu kan man slänga sitt elavfall i miljörummet. 
OBS se ny skyltning på kärl och väggar. 
https://www.suez.se/sorteringsguide-COOP/elektronikavfall 

 

2019-11-19

2 års besiktning/ Slutbesiktning av lägenheter och allmänna utrymmen kommer att ske under December, mer information om tider och datum för varje trapphus finns här

2019-10-10

Föreningslokalen är nu återsälld och öppen för bokning igen

2019-10-07

Nu har alla kameror kommit på plats och är i drift, alla dörrar som leder in till övervakat utrymme har fått märkning om att området är övervakat.

Föreningslokalen håller nu på att återställas, när den är klar kommer vi meddela det och då öppnar vi även för bokningarn igen.

2019-08-25

Efter vattenskadan i lägenheten på Ursula Printz gata 1 blev även vår föreningslokal skadad och renovering kommer att ske. Vi måste därför avvakta med alla nya bokningar som kommer in tills vi vet när renoveringen kommer ske. 

2019-08-12

Nu finns det en gräsklippare att hyra för de som har uteplats. Kontakta lokalen@brfranka.se för detta.

2019-08-04

Det har varit stamstopp UPG1 med översvämning som även blev i källargången till garaget, detta är åtgärdat men nu står det en avfuktare samt vissa dörrar är uppställda för att få bort fukten.

 

Brf Ranka
brfranka.se
JM - Hus att trivas i
www.jm.se