Har du redan ett ID?

Logga in till Brf Ranka - tryggt och säkert

Har du inget ID?

Skapa inloggning till Brf Ranka - enkelt och gratis

Vad är det här?

Denna sida är ansluten till och drivs med hjälp av Socinets plattform.
När du har ett Socinet ID kan du använda det på alla Socinet-anslutna sidor. Läs mer
Balkong och uteplats

För att göra balkongen lite extra trevlig är det många som sätter sin personliga prägel på balkongen. Inred din balkong med eftertanke och var aktsam med husets fasad. Vill du sätta upp blomlådor så gör det på insidan av balkongräcket.

Om man vill göra någon ändring så måste man ansöka om tillstånd av styrelsen innan man gör åtgärden.(se stadgarna §27)

Markiser/Balkonginklädnad

Om du vill sätta upp en markis ska den passa till huset och du behöver godkännande av bostadsrättsföreningens styrelse. Styrelsen har tillsammans med arkitekten tagit fram kulör och utformning på markiser i din förening.

Styrelsen har beslutat att följa arkitektens val av markiser och balkonginklädnad:

Fabrikat: Sandatex 986/15
Färg: NCS S 2000-N (kulör)

Tala med styrelsen som kan ge dig råd och anvisningar vart det är förberett för infästning av markisen. Anlita en behörig montör. (ansök om tillstånd)

Ett företag som några medlemmar beställt balkongskydd/inklädnad från är Dittsolskydd.se som har lösningarna på rätt mått och även kan se till att de är i rätt färg

Inglasning av balkong

Föreningen har valt att samarbeta med NIKA Inglasning AB för inglasning av balkonger/uteplatser. http://www.nika.se/  info(at)nika.se                                                                   (byt ut "at" till @ eller klicka på länken)   

En förutsättning för att glasa in är att man har en balkongplatta ovanför sin balkong/uteplats, annars får man ej tillstånd. Inglasningen kan ej bli större än balkongplattan ovanför.          

Föreningen har fått bygglov för att glasa in alla balkonger men varje lägenhet måste ansöka om godkännande från styrelsen för att få glasa in innan man påbörjar arbetet.

Nu när vi avslutat vårt gemensamt upphandlade projekt behövs även kontakt med kommunen om bygglov och egen kontrollansvarig mm för att vi ska lämna tillstånd för inglasning.

För er som har befintliga inglasningar från JM så kan ni kan kontakta Hogstad Aluminium direkt för en offert på er balkong,  http://www.hogstadaluminium.se/ 

Uteplats/Markområde

Bostadsrättshavaren är ansvarig för planteringsytor, träd och växter inom markområdet som är markerat på lägenhetsblad i avtalet.

Gräsklippare finns att låna av föreningen för att klippa sin lilla gräsplätt, lokalen(at)brfranka.se kontaktar man för att få låna den batteridrivna gräsklipparen.

För det allmänna intrycket är det viktigt att markytorna alltid ser välvårdade ut. Boende ansvarar gräsklippning, ogräsbekämpning, samt att vissna växtdelar tas bort och att döda och sjuka buskar byts ut. För att göra förändringar inom markområdet krävs styrelsens godkännande (för tex staket, större nyplantering, bygga koja eller altan se bostadspärmen sid.13.)

Brf Ranka
brfranka.se
JM - Hus att trivas i
www.jm.se